Osszunk meg képet? Videót? Vagy valami cuki dolgot? Ez most nem megy. Nem vagyunk az elsők, de biztosak vagyunk benne, hogy nem az utolsók, akik írnak erről az értelmetlen eseményről. Nem szoktunk – és remélhetőleg nem is fogunk többet – írni hosszabb, vontatott monológokat, inkább az élet humoros oldalát közelítjük meg, de van egy pont, amikor már ez nem kivitelezhető.

A mai napon ez az egyetlen posztunk, ez a nap a Bakiparádé blog-nál és még sok másik oldalnál a megemlékezésről szól. Megemlékezés a párizsi támadás áldozataira. Értelmetlen, agresszív terrorcselekmény, egy támadás egy nemzet ellen és egész Európa és Világ ellen.

Együtt érzünk a gyászolókkal, szülőkkel, testvérekkel, rokonokkal, barátokkal és az egész francia nemzettel. Düh, szomorúság, értetlenkedés, amelyek keverednek. Miért volt erre szükség? Ártatlanok, tehetetlenek, mint sem tudók az áldozatok azok, akik végképp nem tehetnek semmiről, mégis meg kellett halniuk egy értelmetlen eszme miatt. Igen, nem tudjuk elégszer azt leírni, hogy ÉRTHETETLEN!

Miért történt meg? Mi az az eszme, amely felhatalmazást ad minderre? Erre nincs mentség, nincs indok!